Hèè wat doe jij hier?

3 december 2019 0 Door Loes Kolsters

Hee wat doe jij hier?
Hoezo wat doe ik hier? Hoor jij niet in Parijs te zitten??? Ehhh ja. En nee!.

Door de aangekondigde stakingen zijn de lessen van deze week vanaf woensdag dismissed.
Dit aankomende weekend gaat er bijna niet in Parijs gereisd worden. Je kunt geen treinkaart meer kopen en metro’s? Forget it.

En als je vader dan met spoed naar het ziekenhuis gebracht is en je weet door de staking niet of je Parijs nog uit kunt als dat belangrijk is….

Geen les + vader in ziekenhuis = beter naar huis.

Maar dan ga je daarna toch terug????
Ik kan de situatie vanaf hier niet goed inschatten, en ik ben geen dokter.
Misschien is hij sneller thuis dan verwacht. Maar misschien ook niet…

Daarbij is er door de feestdagen een aangepast lesrooster, wat
Het moeilijker maakt dingen te plannen. Het gaat respectievelijk om 8 lesdagen. …

“No worries about your education!“ Deborah said. Better to take an other moment for your education than now , worry about your private life and not able to concentrate. En daar had ze een punt. Er was niet veel uit m’n handen gekomen gisteren omdat ik met mijn hoofd elders zat. (Wel kon mijn deeg daardoor dubbel zo lang rijzen en was de kneedtijd zo verlengd dat dat brood lekker luchtig was en weinig compact) We bespraken verschillende opties. Ook hele toffe zoals koken op andere locaties en mooie plekken. Waarschijnlijk zal ik het laatste deel studie afronden in Bréville. (Frankrijk-cognac streek, in een plaatsje half zo groot als Oostelbeers, waar ik nu woon.)
Deze opleiding rond ik zeker af, alleen niet zoals gepland, op 13 december.
Deborah beloofde me een leuker afstuderen dan op de planning stond. En ik weet dat zij is zoals ik. We gaan er voor!

En nee. Ik ga dus ook niet naar het concert van the exploited waarvoor ik een kaartje had. Of op visite in het weekend bij mijn workaway buddy David in Anvers. Ook zal ik niet nog een paar dagen lekker lanterfanteren en op bezoek in de Indiase supermarkten die ik recent ontdekte.

Wat ik wel doe? Mijn huiswerk maken. En doorgaan met mijn research.
Ik leef nog steeds die droom. Koken in Parijs!

Terwijl ik nu om 3.24 uur aan de autoroute du nord sta om te tanken,
Denk ik alvast even aan het vervolg van dit avontuur.

Het leven is soms net als het kaneelbrood op de foto. Best ingewikkeld.