Voor het echhie

29 oktober 2019 0 Door Loes Kolsters

Wat was ik moe zondag avond…
gelukkig kreeg ik snel een mail als reactie en was ik in staat met een gerust hart te gaan slapen. Door alle paniek die dag, wel die stomme mooie roltrolley vergeten te gaan kopen. Nou, dat moest dan maar een andere keer…

Ik begon de ochtend met een cracker met pindakaas. Helemaal eigenhandig met m’n vingers uit de pot gehengeld.
De marktstalletjes hier in Porte de Clignancourt zijn er ook niet meer, dus van koffie of thee droom ik nog de rest van de week…

Mijn hoofd tolt. Mijn aantekeningenblok staat vol, en ik heb de meest waanzinnige dingen geleerd.
Deborah is èèn brok kennis. We behandelen alle basisingredienten, vervangers, warenkennis, maar ook aansturingsadviezen, dingen over (amino)zuren, voedingsstoffen, smaken, kooktechnieken… het dolt en tolt en duizelt. En ik vind het prachtig! En ik heb nog vele dagen om te leren!

Momenteel krijg ik les samen met Anaïs. (Ik hoop dat ik haar naam goed geschreven heb) Een jonge dame van 21 uit de ivoorkust, welke een enorm talent is in de keuken. Ze heeft hiervoor ook het keukegedeelte Pâtisserie gevolgd.
Ooit als ik oud en rijk ben, ik misschien ook nog wel .
Het Engels van Mijn studiegenote is even goed als mijn Frans C’est une probleme, ne çe pas?

Vandaag maakten we diverse gerechten met venkel zoals een soep en een venkelsalade met citrus suprêmes met heerlijke sinaasappel vinaigrette. En ook behandelden we artisjok.
Dus je raad vast wel wat er vanavond op het menu stond????
Helaas heb ik nu ook wat keukenhulpjes gezien welke echt wel essentieel zijn voor in de keuken waarvan ik niet echt weet had, of geprobeerd heb dat niet te weten…. Ik denk dat ik op slag weer in Sinterklaas ga geloven… (dus Sint; het allerliefste heb ik een Super Blender Kitchenaid 5KSB8270 of vitamix en als u net als ik niet rijk bent, dan een sodial infrarood temperatuurmeter)

Op weg naar huis ging ik vandaag nog even langs de trolley meneer. Helaas wilde hij niet zakken in de prijs. De 22 euro bleef 22… (en eergisteren was het nog 19) Dus als ik morgen nog een keer vraag en hij wil niet met z’n prijs zakken? Koop ik bij de buurman gewoon een saaie zwarte… die verkoopt ‘m voor 15…

Zojuist al m’n aantekeningen uitgewerkt en vanavond vroeg m’n bedje in. Morgen weer een fantastische dag namelijk.
Ik droom al vast van morgen, wanneer we aan de slag gaan met seitan en tofu!