5 november 2019 0 Door Loes Kolsters

Het weekend-verhaal houden jullie nog even te goed hoor! Want o, o, o, o,
Wat beleefde ik weer een avonturen….

Maar nu;

Ik voel me enorm op mn plek op de stek waar ik nu zit. En dat geeft rust. Ik ben nog steeds doodmoe. Dat wel. Maar
waar ik de eerste week opleiding nog bleef rennen, hollen en vliegen, kan ik nu de rust nemen om als ik hier in Rue Stephenson op een stoel plof, ik ook echt even kan zitten om dat wat ik heb geleerd op me in te laten werken.

Vanmorgen vroeg @blossom1975 me hoe een dag/week er uit ziet voor me.

En toen besefte ik me dat ik dat eigenlijk nog niet echt heb uitgelegd.
Dus voor wie nu nieuwsgierig is? Misschien is m’n dag niet veel anders dan die van je studerende neefje of dochter…

Ik sta om 7 uur op. En probeer dan nog iets door m’n keel te krijgen, want ik ben echt een slechte ontbijt-er. Ik doe de afwas, vul m’n thermos met thee en poets m’n tanden. Afhankelijk van hoe dapper ik heb ontbeten gaat er nog een oud stuk pain mee of een stuk fruit. Dan wandel ik naar de metro. Ik heb pas 3 dagen terug ontdekt dat ik niet moeilijk hoef te doen en over te stappen, maar als ik 3 minuten verder loop, al met al een minuut of 10, al direct op de goede metrolijn kan stappen. De blauwe. Die komt ook langs ‘t vliegveld dus die is altijd enorm druk. Daarin sta ik 20 minuten. Zitten is er echt niet bij. En ik moet direct denken aan de klagende reizigers die bij ns een trein vol vinden zitten…nou beste mensen… dit is het echte werk! Bij halte Victor Hugo probeer ik me een weg naar buiten te banen.

Vanaf daar is het nog 10 minuutjes van het opleidingsinstituut. Ik kom daar dus iets voor 9 uur aan.
Moet 3 poorten door die vaak weigeren, waar codes en intern bellen de orde van de dag lijkt.

Eigenlijk had ik ook graag een electrische step gehad. Zo een als m’n studiegenote.
Iedereen rijdt er hier op en het is echt een practische manier van transport. Nu heb ik alleen practisch gezien niet genoeg geld. dus; dan maar met de benenwagen.

Anyway, rond 9 uur is ook Anaïs er en gaan we van start. Het is nu een 4 weeks trainingsprogramma wat we doorlopen. Theorie, vakkennis, praktijk.. de 4e week zal in het teken staan van onze examenstukken. Mijn studiegenote weet al wat voor soort examenwerk ze gaat maken. Ik moet nog even afwachten. Deborah kijkt namelijk niet alleen naar wat ze in de les ziet, maar neemt ook de andere al verworven kennis mee in haar opdracht.

Om half 6 ongeveer is de les afgelopen. Soms loopt dat wat uit. Dan terug naar huis en misschien nog een vlugge boodschap betekend dat ik rond 19.00 thuis ben. Als ik met de metro ga. Ga ik lopen (7km) ,dan ben ik rond 8 uur thuis. Daarna eten opwarmen, nog even huiswerk, een boek of ‘badje’
En nu? Is het tijd om te gaan slapen. Welterusten!