Recepten

#rebelatte

Eigenlijk kan je deze kruidenmix zien als een extraatje voor je koffie.
Als de cacao op je melkschuimpje.

Met de rebelatte spiceblend die je bij me kunt kopen voor 5 euro per kaart met kruidenblend en recept op de achterkant, kun je meer dan alleen een awesome lekkere koffie maken. Wat dacht je van;

#rebelatte spiceontbijt

Hoe lekker kan simpel zijn? Men neme een (plantaardige natuurlijk) yoghurt die je bestrooid met noten en fruit naar keus. Natuurlijk bovenop ? De #rebelatte blend

#rebelatte gegrilde pompoen- of hummus

De #rebelatte is perfect voor op de pompoen en kikkererwten. Een half uurtje in de oven op 200 graden (af en toe even kijken hoe het er mee staat) schuif je de in stukken gesneden pompoen, verder besprenkeld met wat achaideolie erover (olijf mag ook) en genieten maar!

Ik hield nog van dit baksel pompoen over. Super! Want dit in de blender, met een klein beetje tahini, en je hebt de allerlekkerste herfstige hummus!

#rebelatte rode kool

Met rodekool kun je werkelijk alle kanten op. Als soep of als stoof, ingemaakt of geroerbakt – it’s up to you. Maar onthoud: met wat zoets en een pietsie zuur erbij is rodekool altijd op haar best.

Wat heb je nodig? Ongeveer 600 gr rode kool, eetlepel (riet)suiker, sjalotje, 2 goudrenetten, eventueel een scheutje azijn, snuf zout, flink veel #rebelatte spice.

  1. Verwijder buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en snijd de harde kern en stronk weg. Snijd of schaaf elk stuk kool langs de snijkanten in lange, smalle reepjes en was deze. Pel de sjalot
  2. Doe de koolreepjes en sjalot met 1/2 tl zout in een pan. Schenk een bodempje water op de kool en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rodekool met deksel op pan in 20-25 min. gaar worden.
  3. Schil de appel en snijd in blokjes. Schep na 10 min. de appel en #rebelatte spice door de rode kool en verwarm mee. Aangezien deze blend hierin echt lekker is, voeg naar smaak toe, en proef tussendoor! Maar 3 eetlepels durf ik met gemak!
  4. Als de rode kool gaar is, verwijder dan en breng op smaak met rietsuiker, peper en zout.
Wat ook kan als je geen appel in huis hebt? Misschien nog wel een potje appelmoes? Dat werkt ‘t zelfde!
 
Waarom appeltjes? Het zuur van de appel zorgt ervoor dat de dieprode kleur van de kool niet verloren gaat. Een scheutje azijn doet hetzelfde.

#rebelatte cranberrycompote

Het is eigenlijk heel simpel! En lekker met de feestdagen. Deze “excuuscompote” is altijd handig om in huis te hebben. Doet het namelijk ook prima als presentje, of om op tafel te zetten als er onverwacht visite komt.

340 gram verse cranberries

250 ml water,

200 gram suiker,

kaneelstokje,

2 tl #rebelatte spices.

Alles in een steelpannetje (het liefste met een dikkere bodem) lekker erbij is een flinke kneep citroensap. Heb je geen kaneelstokje? Geen paniek. Hij word ook prima zonder.

Je kookt nu alles tezamen even lekker in. Het begint wat te bloepen en ploffen in de pan. En dat is helemaal prima! Als de bessen voor het grootste gedeelte opengesprongen zijn is het tijd om het vuur laag te draaien en te wachten tot je heerlijke compote op een eetbare temperatuur is gekomen.

erg lekker met een dot vegan creme fraiche van bijv dr oetker (aus Duitsland) of bij een vegan steak. Maar ook bij erwtjes, op een beschuit… eigenlijk overal bij

#rebelatte koek

recept volgt hier snel!!!!