Weer weekend!

18 november 2019 0 Door Loes Kolsters

Het was weer WEEKEND !!!

Vrijdag zou om 3 uur de bus aankomen in Bercey, en daarin zou Wil zitten. Ik moest tot half 6 naar school en hij zou de metro uitvogelen, en richting appartement komen.

Omdat Deborah, mijn lerares, al lang had aangevoeld dat ik het niet erg vond dat de les wat eerder ten einde zou zijn, vroeg ze zo af en toe of mijn visite al in de buurt was. Om kwart over 4 mocht ik gaan! Dus kon ik hem ophalen! Eerst ging er onder luid getoeter recht voor mijn neus op champs Élisée een motorrijder onderuit. De stoplichten waren er al een paar dagen buiten werking en echt veiliger werd het niet… ik moest daar dus al een paar dagen een 6 baans weg oversteken. En ik kan je wel zeggen dat de zweetdruppels al in de bilnaad gepareld zaten als ik aan de overkant was… De auto die de moter aanreed, reed zelf door. Alle andere motorrijders op diezelfde weg blokten deze betreffende auto recht op het kruispunt. Daarna wilde er ook nog een colonne ME agenten met een bus en escort door. Op weg naar weer een gele hesjes-demonstratie.
De chaos was compleet. Dat mijn viste er pas om 10 voor 5 was, was dus een geluk bij een ongeluk. Sort of. Gelijktijdig kwamen we in Bercy aan. Perfect.

In de druilenregen naar het appartement. Maar! Er kwam een verrassing uit de tas! Wil had appeltaart gebakken en meegebracht! Joepie!!!! Een echte Kolsters wordt blij van appeltaart. Dus ik ook! Het feest was compleet toen ook de percolator en goede koffie uit de tas gezwierd kwam. Ik heb er direct het laatste drupje likeur, wat mijn buuf me meegaf naar Parijs, bijgepakt.

Het weekend vloog voorbij. De concertzaal waar we zaterdagavond waren, Le Trianon? Nog nooit was ik zo onder de indruk. Het is Paradiso maar dan zo heel veel mooier…. Het is internationaal theater Amsterdam, maar dan mooier. Het geluid? Geweldig. Een springende massa en een vloer waardoor je automatisch meedeint. Een pak hem beet 1000 punks die rebellie roepen en keurig in de rij bij de garderobe op hun jas wachten. Een ervaring die ik niet had willen missen.

Ook moest ik het weekend nog even wat kokerigs doen. Ik had vrijdag een terrine gemaakt. Niet dat ik dol ben op terrines hoor. Aux contraire. Maar voor de oefening. Zo werkt plantaardig geleermiddel heel anders dan dierlijk, en had ik geen recept. Alleen een afbeelding van 7 lagen. Alle lagen een andere consistentie. Andere smaken. En diverse diktes geleermiddel. Dat ik niet houdt van terrines, das een ding. Maar ontleden als een lijkschouwer dat lukt me wel. En proeven ook. En natuurlijk heb ik geproefd. Maar het hele weekend alleen terrine zien.. ik moet er niet aan denken. Maar wat dan te doen met een terrine? Uiteindelijk hebben we deze dus maar aan de clochards gegeven. Quite fancy vond m’n lerares.

Het lijkt wel haast een smoes, maar een huiswerkopdracht was toch echt bij zo veel mogelijk vegan en niet vegan tenten gaan eten. Kijken naar concepten, prijzen, opmaak… belangrijk! Te meer omdat ik bezig ben met een buisinessplan. En Yes, dat neem ik aux sérieux. Maar geld uitgeven is wel een afweging die ik maak. Dus we gingen uiteindelijk brunchen bij cloud cakes.
Dus dankjewel voor de koffie!!! ☕️
Ik at er mijn eerste croissantje sinds ik hier ben, bij.
Wist je dat hier in het weekend bijna nergens kunt lunchen? Bijna iedere zaak biedt tussen 11 en 3 een brunch aan. Prijzen tussen de 22 en 30 euro doorgaans. Je krijgt dan een warme en koude drank, en een voor-hoofd-na idee waarbij vòòr- soms een broodje is, soms soep, het hoofd een combi van verschillende componenten. Rijst, aardappelen, fietst, salade, sausjes, Scrambled tofu of in niet vegan zaken Scrambled ei met bacon of zalm. Het “na” is vaak een borrelglaasje yoghurt met fruit, een brownie of, lucky ass-loes, bij cloud cakes waren het pancakes met fruit en caramel pour moi.

Savonds warm eten doet hier bijna niemand. De kids krijgen vaak op school warm eten in hun lunchpauze. Ik vraag me af wanneer nl meegaat in dit idee… want ook in Engeland hebben ze warm eten tijdens de lunch.

Er gebeuren hier wonderlijke dingen. Er zijn hier in de stad op iedere hoek wonderlijke dingen te zien en te horen. Helaas lukt het me vaak niet om het allemaal op papier te zetten.
Maar ik geniet. En ik hoop dat jullie een beetje van de verhalen kunnen meegenieten.

Ergens nieuwsgierig naar? Wil je wat meer weten over wat ik precies aan het doen ben? Drop je vraag in de comments hierbeneden en ik ga een van de week een stukje schrijven met daarin antwoord op jullie vragen!